| "Sumrak saga" mijenja tinejdžerske umove? | |
|
+5Melly Cullen Thanatos Clair de Lune Nymphadora Miss Crawford 9 posters |
Autor | Poruka |
---|
Miss Crawford Moderator
Ime: : nessa. Broj komentara : 2710 Reputacija : 21 Join date : 2010-05-03 Age : 26 Mjesto : In clouds
| Naslov komentara: "Sumrak saga" mijenja tinejdžerske umove? Tue Nov 16, 2010 9:51 pm | |
| Stručnjaci si sigurni da tinejdžerske knjige, filmovi i glazba utječu na mlade, ali još ne znaju koji mehanizmi stoje iza toga. Vampirska groznica, koju najbolje predstavlja serijal knjiga Sumrak, mijenja dinamiku funkcioniranja tinejdžerskih mozgova na načine koje znanstvenici još uvijek ne razumiju. Kako kaže Maria Nikolajeva, profesorica književnosti sa Sveučilišta Cambridge, „ne znamo kako točno književnost utječe na mozak, ali znamo da to čini". Ona dodaje kako su nova istraživanja identificirala određena područja na mozgu koja reagiraju na književnost i likovnu umjetnost. Upravo je to i bila tema konferencije u Cambridgeu koju je organizirala spomenuta profesorica i koja se održala početkom rujna ove godine. Na njoj je sudjelovao velik broj znanstvenika, pisaca i prosvjetnih djelatnika. Pričalo se, dakle, o tome kako knjige za mlade utječu na tinejdžerski um. | |
|
| |
Miss Crawford Moderator
Ime: : nessa. Broj komentara : 2710 Reputacija : 21 Join date : 2010-05-03 Age : 26 Mjesto : In clouds
| Naslov komentara: Re: "Sumrak saga" mijenja tinejdžerske umove? Tue Nov 16, 2010 10:03 pm | |
| A sta mislite,da ne mjenja ? | |
|
| |
Nymphadora Moderator
Ime: : Marina Broj komentara : 6870 Reputacija : 4 Join date : 2010-04-01 Age : 28 Mjesto : Nomad
| Naslov komentara: Re: "Sumrak saga" mijenja tinejdžerske umove? Wed Nov 17, 2010 1:16 am | |
| Pa naravno da mijenja. Tako je sa svakim knjigama. | |
|
| |
Clair de Lune Administrator
Ime: : Emira Broj komentara : 9979 Reputacija : 26 Join date : 2010-03-18 Age : 38 Mjesto : Deep into the darkness where I hide. ˇˇ
| Naslov komentara: Re: "Sumrak saga" mijenja tinejdžerske umove? Wed Nov 17, 2010 5:32 pm | |
| | |
|
| |
Thanatos Kolekcionar
Ime: : Stella Broj komentara : 6591 Reputacija : 10 Join date : 2010-03-29 Mjesto : Wonderland. :D
| Naslov komentara: Re: "Sumrak saga" mijenja tinejdžerske umove? Wed Nov 17, 2010 6:20 pm | |
| Pa sigurno. To utječe na našu pshičku bazu i pogled na svijeti. mjenja raspoloženej i slično. | |
|
| |
Melly Cullen Newborn
Ime: : Melly Cullen Broj komentara : 281 Reputacija : 1 Join date : 2010-10-17 Age : 27 Mjesto : negdje u Forksu s Edwardom ♥
| Naslov komentara: Re: "Sumrak saga" mijenja tinejdžerske umove? Wed Nov 17, 2010 6:25 pm | |
| ajde super. ja znam da sam poludila cim sam prvi put pogledala sumrak a kad sam pogledala filmove, da i ne pricam, samo posteri po sobama, pozadine na kompu i mobu, "svrljotine" po rukama i slicno. pa nek prica ko god sta oce da moj mozak nije uredu, ja samo tvrdim da je on uredu, il suprotno: "kad sam se rodila poslana sam u ludaru sad kas smo dobri puste nam vodu u bazen pa skacemo tako, a kad nismo skacemo u prazan bazen..." | |
|
| |
Miss Crawford Moderator
| Naslov komentara: Re: "Sumrak saga" mijenja tinejdžerske umove? Wed Nov 17, 2010 6:29 pm | |
| - Nymphadora (citat):
- Pa naravno da mijenja. Tako je sa svakim knjigama.
Slazem se sa tobom Marina.Tako je sa svakim knjigama. | |
|
| |
Beatrix Administrator
Broj komentara : 7943 Reputacija : 23 Join date : 2010-03-19 Age : 31 Mjesto : St. Vladimir's Academy
| Naslov komentara: Re: "Sumrak saga" mijenja tinejdžerske umove? Wed Nov 17, 2010 7:09 pm | |
| Malo pretjeruju. | |
|
| |
Jessica•Rose Fighting for life
Ime: : Rouz ; Irma Broj komentara : 1333 Reputacija : 19 Join date : 2010-08-14 Age : 28 Mjesto : Tu ispred monitora a dje drugo ?
| Naslov komentara: Re: "Sumrak saga" mijenja tinejdžerske umove? Wed Nov 17, 2010 7:28 pm | |
| Kad izadje neki zanimljiv film sa nekom super pricom zasto mi odjednom poludimo za tim? Zbog cega? Nemamo nikakve koristi od toga a opet skupljamo sve postere,slicice,majice,lancice ,pratimo svaki njihov korak .. Ocigledno je da se svijest mjenja ali ja ne razumijem zasto :// | |
|
| |
Athendora Moderator
Ime: : Athendora Broj komentara : 6728 Reputacija : 14 Join date : 2010-03-29 Age : 112
| Naslov komentara: Re: "Sumrak saga" mijenja tinejdžerske umove? Wed Nov 17, 2010 8:34 pm | |
| Naravno da mijenja,kao i svaka knjiga koju procitamo. Mene su najvise promijenile knjige : Mi djeca sa kolodvora Zoo i Harry Potter.
| |
|
| |
Beatrix Administrator
Broj komentara : 7943 Reputacija : 23 Join date : 2010-03-19 Age : 31 Mjesto : St. Vladimir's Academy
| |
| |
BB fashion Dizajner
Ime: : Bojana Germanotta Bass Broj komentara : 130 Reputacija : 6 Join date : 2010-08-04 Age : 27 Mjesto : Upper East Side, NY
| Naslov komentara: Re: "Sumrak saga" mijenja tinejdžerske umove? Fri Nov 19, 2010 4:05 pm | |
| Da 'malo' ne pretjeruju xD | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov komentara: Re: "Sumrak saga" mijenja tinejdžerske umove? | |
| |
|
| |
| "Sumrak saga" mijenja tinejdžerske umove? | |
|