Lady Moonlight Administrator
Ime: : L A D Y Broj komentara : 5833 Reputacija : 13 Join date : 2010-03-18 Age : 29 Mjesto : Anywhere but Home.
| Naslov komentara: Tko si ti? Wed Dec 22, 2010 5:42 pm | |
| First topic message reminder :Pročitala sam uvodni post na forumu hr- pdf filozofija i baš sam se zamislila oko ovih pitanja. razmišljamo o svemu i svačemu, pokušavamo definirati sve i svašta a jesmo li sposobni definirati sami sebe. citirati ću ga u cijelosti pa neka se autor ljuti koliko hoće. - Citat :
- Tko si ti, kao čovjek, kao osoba? Što si? Tko si? Po svojim djelima, po načinu življenja? Kad makneš filozofiju o bitku čovjeka, o nebeskim idealima i ostalim gore-dole mudrovanjima, što ostaje u tebi? Tko si ti?
Ja ne znam tko si ti, kakav/kakva si. Možeš li mi reći, čega u tebi ima? Kakav je tvoj sadržaj tebe, koji te čini nekakvom osobom? Po čemu se razlikuješ od mene, od nekog drugog? Što ti jesi a da ja ili ono/ona nije? Kakve su ti misli i emocije? I djela? Da li usrećuješ nekog, ili si sebičnjak? Da li si okupiran mislima većinom samo o sebi, ili si otvoren/a i da čuješ druge ljude oko sebe? Tko si, što si?
pokušajmo odgovoriti... btw. ovo sam u cijelosti kopirala s jednog foruma, nisam mogla odoljeti. Nadam se da vam ne smeta. | |
|