Autor | Poruka |
---|
Lina Vampire bite you
Ime: : Katalina Broj komentara : 71 Reputacija : 0 Join date : 2010-08-15 Age : 29 Mjesto : Zagreb
| Naslov komentara: Re: Religije . Tue Aug 24, 2010 2:20 pm | |
| a kako je bog nasao?? vjera kaze da je postojao oduvjek.. zasto onda nebi i ta masa mogla postajati?? po meni je da ce prije postajati cestice i organizmi nego neko ko bi sve to zajedno stvorio jel je i njega morao netko | |
|
| |
Bokssha Newborn
Ime: : Bojana Broj komentara : 136 Reputacija : 0 Join date : 2010-08-24 Age : 36 Mjesto : Beograd
| Naslov komentara: Re: Religije . Wed Aug 25, 2010 2:30 am | |
|
Volim da slusam i citam o svim religijama sveta...Posebno o onim manjim koje jos uvek imaju status kultova...
Nisam religiozna ...Ne verujem u Boga kako crkva recimo propoveda... Verujem u neku energiju , u neke vise stvari...Ali ne verujem bas tako kako se namece.
Postujem neke kultove prirode i paganske obicaje...Ali nista ozbiljno.
| |
|
| |
UdaćuSe ZaRobija Newborn
Ime: : Jelena :) Broj komentara : 109 Reputacija : 0 Join date : 2010-08-23 Age : 28 Mjesto : Bgd..:)
| Naslov komentara: Re: Religije . Thu Aug 26, 2010 1:14 am | |
| Ja sam Hrišćanka,Pravoslavac,krštena sam,slavim slavu,ali nisam mnogo privržena crkvi. Verujem u Boga,to jest da postoji nešto veće od nas samih,ali mi je jako zanimljiva teorija Velikog Praska..:) Na časovima istorije su mi najzanimljivije priče o drugim verama,i jako su mi zanimljivi načini na koje ljudi u drugim religijama žive. Takođe,često sam u Federaciji kod babe i dede (zapravo u Bosanskom Petrovcu) i tamo imam dosta drugarica koje su muslimanke,i to mi zaista nesmeta,niti njima smeta to sto sam ja Hrišćanka. Nikad nisam bila ni rasista,ni nacionalista,niti sam odvajala ljude po religijama i takvi ljudi mi se gade..Nažalost,takvih ljudi ima zaista puno u Srbiji..:( | |
|
| |
ElenaGilbert Newborn
Ime: : Teuta Broj komentara : 220 Reputacija : 1 Join date : 2010-06-30 Age : 28 Mjesto : Croatia
| Naslov komentara: Re: Religije . Mon Oct 04, 2010 4:25 pm | |
| Ja sam Kršanka(Katolkinja) vjerujem u Boga, Isusa Krista sina njegova.... Idem na misu svake Nedjelje, ne osuđujem ljude po vijeri jer je svaka vjera sveta i blažena dok god uči ljude dobru.... vrijeđanje na osnov religije, rase, mjesta iz kojeg dolaziš za mene su neprihvatljiva i bezobrazna. | |
|
| |
Miss Crawford Moderator
Ime: : nessa. Broj komentara : 2710 Reputacija : 21 Join date : 2010-05-03 Age : 26 Mjesto : In clouds
| Naslov komentara: Re: Religije . Sun Oct 24, 2010 5:12 pm | |
| - ChadKroeger (citat):
- Mora postojati nesto vece od ljudi.
Signature. | |
|
| |
Jessica•Rose Fighting for life
Ime: : Rouz ; Irma Broj komentara : 1333 Reputacija : 19 Join date : 2010-08-14 Age : 28 Mjesto : Tu ispred monitora a dje drugo ?
| Naslov komentara: Re: Religije . Sun Oct 31, 2010 12:59 pm | |
| Msm da su ljudi zaboravili smisao vjere,misle da su to price u prazno i 'gubljenje vremena' E pa nisu .. Ne razumijem one koji kazu da ne vjeruju u Boga .. Iskreno za mene vjera predstavlja nesto veliko .. Kad god mi nije lako,kad sam tuzna i depresivna,vjera je ta koja me izvuce .. Kad obavim odredjenu molitvu ko da mi se dusa nahrani i osjecam neku cudnu emociju .. To vam rijecima ne mogu opisati. Isto tako ne razumijem one koji kazu da vjeruju a ponasaju se skrooz suprotno od onoga kako bi trebali. | |
|
| |
Clair de Lune Administrator
Ime: : Emira Broj komentara : 9979 Reputacija : 26 Join date : 2010-03-18 Age : 38 Mjesto : Deep into the darkness where I hide. ˇˇ
| Naslov komentara: Re: Religije . Wed Nov 17, 2010 5:42 pm | |
| Ja sam ateista u zadnje vrijeme. Jednostavno, u svemu tražim nešto što se može naučno i logički dokazati. Ne vjerujem u boga, i baš zato ga nemam potrebu psovat, ko šta ne bi psovala nikakvo božanstvo. | |
|
| |
Beatrix Administrator
Broj komentara : 7943 Reputacija : 23 Join date : 2010-03-19 Age : 31 Mjesto : St. Vladimir's Academy
| Naslov komentara: Re: Religije . Wed Nov 17, 2010 5:55 pm | |
| | |
|
| |
Ime: : Emira Broj komentara : 9979 Reputacija : 26 Join date : 2010-03-18 Age : 38 Mjesto : Deep into the darkness where I hide. ˇˇ
| Naslov komentara: Re: Religije . Wed Nov 17, 2010 5:55 pm | |
| Ma tako je i najbolje. :DD | |
|
| |
Beatrix Administrator
Broj komentara : 7943 Reputacija : 23 Join date : 2010-03-19 Age : 31 Mjesto : St. Vladimir's Academy
| Naslov komentara: Re: Religije . Wed Nov 17, 2010 6:01 pm | |
| Da. :) Anyways, samo sam u žurbi napisala post, pa evo da se izjasnim.
Ja vjerujem u nešto, ali smatram da nitko ne može znati što je to nešto.! Nitko nije nikada vidio boga pa da može reći sa sigurnošću da on postoji. Ali mislim da postoji nešto veće od nas ljudi, neka viša sila. Nešto što nas pokreće, ali to kako ga zovemo (Bog, Alah, ili nešto treće) je potpuno nebitno! Više mi je bitno duhovno, nego religijsko. Zato ne volim baš religije, i Crkvu.. Previše se odmiču od duhovnog i njihove prvotne svrhe. Treba biti bitno ono što je u svakom čovjeku, ono unutra.
I mislim, to je agnosticizam: vjera u nešto veće, ali ne definirano što to posve jest.
| |
|
| |
| Naslov komentara: Re: Religije . Wed Nov 17, 2010 6:11 pm | |
| Ja ne vjerujem ni u šta, vjerujem u Taoriju velikog praska, i da je svrha života ustvari živjeti i preživjeti, a ne da idemo negdje poslije ovog života, ako budemo dobri, ma ee. Naravno svaka religija ima svoje mane i vrline i sa nijednom se necemo sloziti u potpunosti (svi smo mi ipak individualci), ali meni se svidala Biblija i jos mi se svida. Sve te zanimljive pricice.. kao da citas nekakve bajke. A to i jesu najvjerojatnije - bajke. Ali koje bi trebale imati nekakvu pouku. Pa zasto je onda uopce bitno jeli to istina ili ne, jeli se to dogodilo. Meni je i Wicca zanimljiva. | |
|
| |
Beatrix Administrator
| Naslov komentara: Re: Religije . Wed Nov 17, 2010 6:53 pm | |
| Problem s Biblijom je što je ljudi shvaćaju previše doslovno. Uzmu neki citat ili neku priču, onda ju tumače tako kako je. Ali nije tako. (I draži mi je Stari zavjet, nego Novi, iako je Novi više vezan za kršćanstvo. Stari je više vezan uz židovstvo, ali mi je zanimljiviji, baš zbog tiih finih priča.)
Biblija je pisana sva u prenesenom značenju, i treba tražiti poruke i mislim da ju svatko shvaća na svoj način. Što je i ok. | |
|
| |
Melly Cullen Newborn
Ime: : Melly Cullen Broj komentara : 281 Reputacija : 1 Join date : 2010-10-17 Age : 27 Mjesto : negdje u Forksu s Edwardom ♥
| Naslov komentara: Re: Religije . Wed Nov 17, 2010 7:02 pm | |
| inace moji su starci muslimani i to... al ja ne vjerujem u boga, ja mislim da su to ljudi izmislili samo da bi se imali kome moliti i sl. inace: ja vjerujem samo u sebe | |
|
| |
Athendora Moderator
Ime: : Athendora Broj komentara : 6728 Reputacija : 14 Join date : 2010-03-29 Age : 112
| Naslov komentara: Re: Religije . Wed Nov 17, 2010 8:32 pm | |
| Ja ne vjerujem u boga,ima vec i 2 mjeseca. Ja vjerujem da je zemlja nastala,velikom eksplozijom,a ne da se nako sjetio napraviti. | |
|
| |
| Naslov komentara: Re: Religije . Wed Nov 17, 2010 9:35 pm | |
| Pa da. Teorija Velikog praska. A do nedavno nisam znala da je Wicca religija.. Ali meni je to ful zanimljivo i dobro. I da, šta ako je Bog žensko ustvari? Majka priroda. | |
|
| |
Beatrix Administrator
| |
| |
Melly Cullen Newborn
Ime: : Melly Cullen Broj komentara : 281 Reputacija : 1 Join date : 2010-10-17 Age : 27 Mjesto : negdje u Forksu s Edwardom ♥
| Naslov komentara: Re: Religije . Thu Nov 18, 2010 12:51 am | |
| - Athendora (citat):
- Ja ne vjerujem u boga,ima vec i 2 mjeseca.
Ja vjerujem da je zemlja nastala,velikom eksplozijom,a ne da se nako sjetio napraviti. slazem ses tobom, mene moji tjeraju da vjerujem u boga, al me nemogu natjerati jer ja to necu. rekla sam im da mogu radit sta oce, al ja ne vjerujem u to, i ja smatram da je svijet nastao velikom explozijom.. (to me podsjeca na onaj winx :S) msm, bog je cisto izmisljen da ljudi vjeruju u nesto, da se nadaju... nemam potrebe psovat boga i slicno, ali fkt ne vjerujem u njeg, ateist sam vec duze vrijeme, i ne namjeravam to promjeniti. | |
|
| |
The Moon Goddess Vampire bite you
Broj komentara : 80 Reputacija : 3 Join date : 2010-12-20 Age : 29 Mjesto : BG =)
| Naslov komentara: Re: Religije . Thu Dec 23, 2010 10:38 pm | |
| Bila sam ateista, pa sam postala agnostik, a sad, eto, verujem u grcku mitologiju i grcke bogove xDD
Al' ajde, recimo da sam agnostik.. :) | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov komentara: Re: Religije . | |
| |
|
| |
| Religije . | |
|